Home
Zwangerschap
Weekverslagen
Foto's
Weetjes  
  Wat hebben Michael Jordan en Jord met elkaar gemeen? Herkomst voornaam

Jord is de verkorte vorm van Jordanus dat 'de rivier de Jordaan' betekent. Ook de naam Jordan is een variant van Jordanus. Volgens sommigen een gelatiniseerde vorm van een naam met Oudnoors Jordh, dat aard, land betekent. Eerder de naam van de rivier de Jordaan, als voornaam gebruikt. De riviernaam betekent neer-, wegstromend. Jezus zou in de Jordaan door Johannes de Doper gedoopt zijn. Vandaar dat kruisridders en pelgrims uit het Heilige Land vaak flesjes Jordaanwater meenamen. Kinderen die met dit echte Jordaanwater gedoopt werden, kregen dikwijls deze naam.

Een jongen of een meisje?

Papa heeft vanaf het begin van de zwangerschap verkondigd dat hij een jongetje heeft gemaakt. En papa kan het weten, omdat de vader ook daadwerkelijk de doorslag geeft bij het geslacht van de baby (als de zaadcel een X chromosoom heeft meegebracht, wordt het kind een meisje, een Y chromosoom betekent een jongen). Vrijwel de rest van de familie was van mening dat je een meisje werd. Zoals gezegd was oma Oosterkamp hier heilig van overtuigd. De twee pyjama’s met rouches in de kleuren wit en roze, die je met kerstmis van opa en oma cadeau hebt gekregen, zijn hiervan het bewijs. Ook tante Monique, die natuurlijk zelf al twee zoons heeft en oma Poppegaai hoopten op een meisje. Mama’s collega’s Marian en Erica dachten ook dat je een meisje werd, omdat een meisje van je figuur niets over laat en er geen taille te ontdekken is. Mama’s buik had dus niet de vorm van een voetbal. Een vriendin van mama, Kathleen, heeft je geslacht door middel van een wiggelroede bepaald. Ze heeft haar trouwring aan een kettinkje een paar centimeters boven mama’s buik gehouden. De roede bewoog van de ene kant naar de andere kant van de heup (in plaats van van de navel naar beneden), dus een jongen. Volgens haar man Ludger, kan Kathleen alleen jongens voorspellen en zijn veel voorspellingen niet uitgekomen…

Chinese horoscoop 2004

Je bent geboren in het jaar van de Aap, dat wil zeggen dat je uiterst nieuwsgierig en zeer creatief en inventief bent Het zijn geboren acteurs die met humor en charme iedereen makkelijk voor zich winnen. De Aap is heel slim (tot geslepen), dol op nieuwigheden en kiest altijd voor vooruitgang. Hij is het liefst het middelpunt en is dol op spelletjes en grappen. Hij is graag de baas, is zeer kundig en experimenteert graag.
Hij houdt ervan om dingen uit te vinden en als het dan eenmaal werkt, is de lol eraf en gaat hij weer op zoek naar iets nieuws. Afwisseling en uitdagingen horen bij hem. Hij is dol op het uitpluizen van feitjes, is meestal zeer goed geïnformeerd voordat hij iets koopt of doet. Hij maakt snel en slim gebruik van de zwakte van zijn tegenstander en is handig in het camoufleren van zijn eigen beweegredenen. Je weet nooit of hij een truc met je uithaalt, maar hij is zo alert dat hij overal voordeel uit weet te halen. Hij doet niets zomaar en alles op zijn eigen manier. Hij is wraakzuchtig, zelfverzekerd en optimistisch, onderschat een Aap nooit!

Eten en drinken

Toen we eenmaal wisten dat we zwanger waren, hebben we meteen ons eetpatroon gewijzigd. Voor de zwangerschap lag er bijna nooit fruit op de fruitschaal, maar tijdens de zwangerschap hebben we veel mandarijntjes, bananen en (pitloze) druiven gegeten en af en toe een sinaasappel of een stukje meloen. Ook hebben we de blender uit de kast gehaald (tot dan toe nog nooit gebruikt), die papa zo’n twee jaar geleden in zijn kerstpakket had zitten. Daar hebben we veel sinaasappel-banaan en yoghurt-banaan shakes meegemaakt. Lekker, want tijdens de zwangerschap was mama verzot op toetjes.

Vooral op het laatst van de zwangerschap was de vanillevla favoriet, want dat hielp weer tegen brandend maagzuur, een vervelend zwangerschapskwaaltje. Het eten van vet voedsel was ook niet bevorderlijk voor dat vervelende branderige gevoel. Toch bleven we zo’n één keer per week naar de snackbar gaan, want mama had altijd zin in frieten, maar gedurende de zwangerschap dan wel zonder mayonaise en pindasaus (wel met ketchup) en op het laatst ook zonder zout, want mama had last van opzette enkels, voeten en vingers.

Tijdens de zwangerschap heeft mama een aantal dingen laten staan: een glaasje rode wijn en andere alcoholische dranken, koffie (cafeïne). Een boterham met smeerworst, leverpastei of pindakaas. Pinda’s en pindasaus. Appelgebak, appelflappen en stoofpeertjes (omdat hier kaneel in zit) en brie en filet american, omdat ze besmet kunnen zijn met bacteriën.